.post a:hover img { width:500px; height:400px; float:middle; }

Saturday, 13 April 2013

~kehidupan di ipoh~

Assalamulaikum....
huhhh agak lama tak update blog...dah masuk 3 bulan kot..
password pun dah hampir lupa..apa daaa -__-

sebelum ni agak buzy...nak kena prepare macam2 utntuk sambung study..
setelah hampir 1tahun lebih duduk menganggur..
now,alhamdulillah dah bergelar seorang student di KPTM IPOH.. ^_^

Hari ni dah masuk 1bulan 2hari di sini..
mula2 memang agak susah nk suaikan diri..
tapi dah lama2 makin ok laa..
biasa laa kan...xda semua yang mudah..mesti bermula dengan kesusahan
kemudian barulah timbul kesenangan..



apa2 pun...LIFE MUST GO ON ^_^



thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Tuesday, 4 December 2012

~di Muzium Negeri Sendiri Part2~

Assalamualikum...
setelah hmpir 1minggu  tak mengupdate blog ni..
hari ni baru ada masa sikit..
hari-hari sebelum ni tak dapat nak update sebab ada hal and masalah kesihatan..
now, alhamdulillah boleh laa teruskan update new entry

kat sana ada tiga bahagian....yg last block C..
tapi sebelum tu singgah jap kat bahagian yang ada tunjuk patung yang pakai baju kurung...
huhu..masuk2 jaa jumpa adik kat bawah ni....serammmmm jugakk wooo

mula2 biasa lagi..main hulur tangan macam 2 dup dap jugak jantung ni..hehehe  

time ni duk sat jaa....tak berani aihh nak duk lama2..
kot dia silap hulur tangan jugak..pengsan pulak kita kat situ..huhu..


next...terus pi masuk block C..terjumpa laa pulak background cam ada karton..hehehe
paa lagi....konon2 berlakon laa..ekeke

pakcik2...sekarang pukul berapa erk..? >_<
hehehe

adik..kan daa cakap kalau nak minum duduk laa.....huhu


uissyyhhh rancak bebenor dia bersembang..
kita amik barang dia pun xperasan...kas kas kas ^_^


takda pa lagi dah...cukup setakat ni je lawatan kali ni...hehehe..macam lawatan sekolah pulak..
                                                               ok THE END



thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Monday, 26 November 2012

~1st time di Muzium negeri sendiri~

Assalamualaikum...selamat petang~
Alhamdulillah berkesempatan lagi utk update new entry...
kali ni pergi jenjalan kat muzium negeri sendiri..
wlaupun daa 20tahun menetap kat sini,semalam laa 1st time pi jejakkan kaki kat sana..huhhu
apa laa kan..muzium kat negeri lain nk sangat pi,tapi yg kt negeri sendiri tak pernah pergi..
aissshhhh macam2...
hanya dengan gambar dpt ceritakan semua..lalala

mula2 pi solat zohor dulu kat masjid kristal..
tu yang penting =)


sebelom bergerak ke Muzium Terengganu

okeyp daa sampai..tiket masuk rm5.00.. =)
terasa mcm budak kecik pulak..huhu
hurmm ni ikan apa entah..daa macam jeruk daa tengok..hehe
haa yg ni sarang tebuan yg terbesar...huhu..


terasa macam panjang laa pulak entry ni...nanti kite buat part2 pulak k...adiosss ^^


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Tuesday, 20 November 2012

~pray for GAZA~





Assalamualaikum...
tak sanggup rasanya nak nak tengok gambar2 kekejaman yg dilakukan oleh yahudi laknatullah..
lebih2 lagi yg melibatkan anak2 kecil..
 mari sahabat...kita sama2 doakan untuk saudara seislam kita...
semoga dengan doa kita ini dapat membantu mereka di sana...amin.. 



#prayforGAZA


Ya Allah,
Sesungguhnya kami bermohon pertolongan Mu,
 kami meminta ampun kepada Mu, kami memohon petunjuk dari Mu, 
kami beriman kepada Mu, kami berserah kepada Mu 
dan kami memuji Mu dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuri Mu.
 
Ya Allah, 
hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuhan, 
bantulah saudara-saudara kami di mana sahaja mereka berada.
 Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan.

Ya Allah, 
selamatkanlah saudara seislam kami di Gaza
yang di zalimi oleh kekejaman rejim zionis dari segala keburukan
 dan hindarkanlah mereka dari segala bala 
kerana tidak sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, 
ya Allah. Amin Ya Rabbal Alamin. 
Al Fatihah.


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Thursday, 15 November 2012

~ujian seorang hamba Allah~

salam malam jumaat...
alhamdulillah masih dapat melihat ciptaan TUHAN setelah hampir dilanggar oleh sebuah kereta yg dipandu oleh seorang budak lelaki....Ya Allah..nasib baik tak jadi apa2...
boleh pulak budak tu buat derk je then buat peace....eee mcm2...
k malam ni nak tulis entry tentang ibu saudaraku mak teh yang kini diuji oleh ALLAH dengan penyakit buah pinggang gagal berfungsi..
waktu  pergi melawat kat rumah dia,aku tengok macam2 alat yg ada dalam rumah tu...
cuba bayangkan...dia terpaksa ke hospital 3kali dalam satu minggu untuk cuci darah..sebab kedua-dua buah pinggangnya gagal berfungsi,dan doktor terpaksa tebuk leher mak teh untuk buat cucian darah..
aku tanya sampai bila mak teh kena pergi cuci darah...dia cakap selagi tak ada penderma sampai mati dia perlu ulang alik ke hospital...
Subhanallah....sungguh besar ujian yg Engkau berikan padanya..
mak teh cakap tak apa laa...mungkin kesakitan yg dialami ada hikmahnya dan mungkin ini salah satu cara ALLAH nak hapuskan dosa hambanya...mak teh cakap lagi dia redha dengan ujian kali ni..besar pahalanya kalau kita redha dengan ujian ALLAH....
sungguh tabah hatinya Ya Allah...





aku mohon padaMu Ya ILLAHI,
jika dia yg Engkau pilih untuk merasai ujianMu ini, maka engkau kuatkanlah imannya..tabahkan hatinya untuk hadapi semua ini..jika dia dapat kembali dalam keadaan yang sihat,Alhamdulillah kupanjatkan syukur nikmat kepadaMu..aamiin Ya Allah~


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Wednesday, 14 November 2012

~sinister movie~

salam ceria semua ^_^
alhamdulillah berkesempatan lagi utk update new entry..
okeyp hari ni aktiviti pergi tengok wayang and makan2 jep kat East Cost Mall Kuantan with my brother n cousin...
mula2 diorang ajak tengok cerita skyfall...tapi hati ni berkeras jugak nak tengok cerita hantu event diri ni memang penakot yang amat..huhu
so, apa lagi..pergi beratur beli tiket lepas tu terus masuk dalam panggung...
dh laa duduk barisan ketiga dari depn...sangat tak best..tapi nk wt mcm mana kat belakang semua dah penuh..


boleh tahan jugak cerita ni...mula2 bosan sikit..tp daa smpai pertengahan cerita ni memang mata ni tak tahan nak tengok...takut punya pasal smpai tengok bahagian tulisan je...tak berani nak tengok gambar....hehe..ape laa kan..tak chill langsung..


haaa part ni laa yang membuatkan aku terkejut sampai TERMELOMPAT sedikit dari kerusi sambil menjerit (uwaarrrgghhhhhhhhh)...hehehe..ni bukan main2 k...ni memang aku terjerit dengan spontannya sebab dihantui dengan perasaan yang sangat takut..mana tak nya..boleh pulak time ni hantu betol2 keluar depan screen tu...dah laa lupa nak tutup mata time ni...konon nak beranikan diri...uissshhh....bahaya2...huhu
kalau yang belom p tengok lagi cerita ni,p laa tengok...best jugak cerita ni.. ^_^



mood nak tido memang rasa takut sikit sebab terbayang-bayang lagi cerita ni..hehe..pape pun ALLAH sentiasa bersama..nytz lalink ;)





thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Tuesday, 13 November 2012

~kenduri oh kenduri~

salam sayang..
alhamdulillah selamat sampai di teratak abah setelah seharian keluar pergi kenduri and lain2 lagi..
mood nk p kenduri tengahari tadi agak baik..
so, terpikir nak pakai baju raya yg 2tahun lepas..huhu..muat lagi nampaknya..

amacam....ok jugak laa kan..huhu

i love brown ^^

abaikan background yg tak lawa langsung tu okey..huhu...balik rumah terus cari cik tett n cik tam yg bucuk..
busuk2 pun sayang juga.. ^_^ ...


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^