.post a:hover img { width:500px; height:400px; float:middle; }

Thursday, 15 November 2012

~ujian seorang hamba Allah~

salam malam jumaat...
alhamdulillah masih dapat melihat ciptaan TUHAN setelah hampir dilanggar oleh sebuah kereta yg dipandu oleh seorang budak lelaki....Ya Allah..nasib baik tak jadi apa2...
boleh pulak budak tu buat derk je then buat peace....eee mcm2...
k malam ni nak tulis entry tentang ibu saudaraku mak teh yang kini diuji oleh ALLAH dengan penyakit buah pinggang gagal berfungsi..
waktu  pergi melawat kat rumah dia,aku tengok macam2 alat yg ada dalam rumah tu...
cuba bayangkan...dia terpaksa ke hospital 3kali dalam satu minggu untuk cuci darah..sebab kedua-dua buah pinggangnya gagal berfungsi,dan doktor terpaksa tebuk leher mak teh untuk buat cucian darah..
aku tanya sampai bila mak teh kena pergi cuci darah...dia cakap selagi tak ada penderma sampai mati dia perlu ulang alik ke hospital...
Subhanallah....sungguh besar ujian yg Engkau berikan padanya..
mak teh cakap tak apa laa...mungkin kesakitan yg dialami ada hikmahnya dan mungkin ini salah satu cara ALLAH nak hapuskan dosa hambanya...mak teh cakap lagi dia redha dengan ujian kali ni..besar pahalanya kalau kita redha dengan ujian ALLAH....
sungguh tabah hatinya Ya Allah...





aku mohon padaMu Ya ILLAHI,
jika dia yg Engkau pilih untuk merasai ujianMu ini, maka engkau kuatkanlah imannya..tabahkan hatinya untuk hadapi semua ini..jika dia dapat kembali dalam keadaan yang sihat,Alhamdulillah kupanjatkan syukur nikmat kepadaMu..aamiin Ya Allah~


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

1 comment:

Kampung Balimbang said...

InsyaAllah ada hikmahnya...