.post a:hover img { width:500px; height:400px; float:middle; }

Tuesday, 4 December 2012

~di Muzium Negeri Sendiri Part2~

Assalamualikum...
setelah hmpir 1minggu  tak mengupdate blog ni..
hari ni baru ada masa sikit..
hari-hari sebelum ni tak dapat nak update sebab ada hal and masalah kesihatan..
now, alhamdulillah boleh laa teruskan update new entry

kat sana ada tiga bahagian....yg last block C..
tapi sebelum tu singgah jap kat bahagian yang ada tunjuk patung yang pakai baju kurung...
huhu..masuk2 jaa jumpa adik kat bawah ni....serammmmm jugakk wooo

mula2 biasa lagi..main hulur tangan macam 2 dup dap jugak jantung ni..hehehe  

time ni duk sat jaa....tak berani aihh nak duk lama2..
kot dia silap hulur tangan jugak..pengsan pulak kita kat situ..huhu..


next...terus pi masuk block C..terjumpa laa pulak background cam ada karton..hehehe
paa lagi....konon2 berlakon laa..ekeke

pakcik2...sekarang pukul berapa erk..? >_<
hehehe

adik..kan daa cakap kalau nak minum duduk laa.....huhu


uissyyhhh rancak bebenor dia bersembang..
kita amik barang dia pun xperasan...kas kas kas ^_^


takda pa lagi dah...cukup setakat ni je lawatan kali ni...hehehe..macam lawatan sekolah pulak..
                                                               ok THE END



thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Monday, 26 November 2012

~1st time di Muzium negeri sendiri~

Assalamualaikum...selamat petang~
Alhamdulillah berkesempatan lagi utk update new entry...
kali ni pergi jenjalan kat muzium negeri sendiri..
wlaupun daa 20tahun menetap kat sini,semalam laa 1st time pi jejakkan kaki kat sana..huhhu
apa laa kan..muzium kat negeri lain nk sangat pi,tapi yg kt negeri sendiri tak pernah pergi..
aissshhhh macam2...
hanya dengan gambar dpt ceritakan semua..lalala

mula2 pi solat zohor dulu kat masjid kristal..
tu yang penting =)


sebelom bergerak ke Muzium Terengganu

okeyp daa sampai..tiket masuk rm5.00.. =)
terasa mcm budak kecik pulak..huhu
hurmm ni ikan apa entah..daa macam jeruk daa tengok..hehe
haa yg ni sarang tebuan yg terbesar...huhu..


terasa macam panjang laa pulak entry ni...nanti kite buat part2 pulak k...adiosss ^^


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Tuesday, 20 November 2012

~pray for GAZA~





Assalamualaikum...
tak sanggup rasanya nak nak tengok gambar2 kekejaman yg dilakukan oleh yahudi laknatullah..
lebih2 lagi yg melibatkan anak2 kecil..
 mari sahabat...kita sama2 doakan untuk saudara seislam kita...
semoga dengan doa kita ini dapat membantu mereka di sana...amin.. 



#prayforGAZA


Ya Allah,
Sesungguhnya kami bermohon pertolongan Mu,
 kami meminta ampun kepada Mu, kami memohon petunjuk dari Mu, 
kami beriman kepada Mu, kami berserah kepada Mu 
dan kami memuji Mu dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuri Mu.
 
Ya Allah, 
hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuhan, 
bantulah saudara-saudara kami di mana sahaja mereka berada.
 Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan.

Ya Allah, 
selamatkanlah saudara seislam kami di Gaza
yang di zalimi oleh kekejaman rejim zionis dari segala keburukan
 dan hindarkanlah mereka dari segala bala 
kerana tidak sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, 
ya Allah. Amin Ya Rabbal Alamin. 
Al Fatihah.


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Thursday, 15 November 2012

~ujian seorang hamba Allah~

salam malam jumaat...
alhamdulillah masih dapat melihat ciptaan TUHAN setelah hampir dilanggar oleh sebuah kereta yg dipandu oleh seorang budak lelaki....Ya Allah..nasib baik tak jadi apa2...
boleh pulak budak tu buat derk je then buat peace....eee mcm2...
k malam ni nak tulis entry tentang ibu saudaraku mak teh yang kini diuji oleh ALLAH dengan penyakit buah pinggang gagal berfungsi..
waktu  pergi melawat kat rumah dia,aku tengok macam2 alat yg ada dalam rumah tu...
cuba bayangkan...dia terpaksa ke hospital 3kali dalam satu minggu untuk cuci darah..sebab kedua-dua buah pinggangnya gagal berfungsi,dan doktor terpaksa tebuk leher mak teh untuk buat cucian darah..
aku tanya sampai bila mak teh kena pergi cuci darah...dia cakap selagi tak ada penderma sampai mati dia perlu ulang alik ke hospital...
Subhanallah....sungguh besar ujian yg Engkau berikan padanya..
mak teh cakap tak apa laa...mungkin kesakitan yg dialami ada hikmahnya dan mungkin ini salah satu cara ALLAH nak hapuskan dosa hambanya...mak teh cakap lagi dia redha dengan ujian kali ni..besar pahalanya kalau kita redha dengan ujian ALLAH....
sungguh tabah hatinya Ya Allah...





aku mohon padaMu Ya ILLAHI,
jika dia yg Engkau pilih untuk merasai ujianMu ini, maka engkau kuatkanlah imannya..tabahkan hatinya untuk hadapi semua ini..jika dia dapat kembali dalam keadaan yang sihat,Alhamdulillah kupanjatkan syukur nikmat kepadaMu..aamiin Ya Allah~


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Wednesday, 14 November 2012

~sinister movie~

salam ceria semua ^_^
alhamdulillah berkesempatan lagi utk update new entry..
okeyp hari ni aktiviti pergi tengok wayang and makan2 jep kat East Cost Mall Kuantan with my brother n cousin...
mula2 diorang ajak tengok cerita skyfall...tapi hati ni berkeras jugak nak tengok cerita hantu event diri ni memang penakot yang amat..huhu
so, apa lagi..pergi beratur beli tiket lepas tu terus masuk dalam panggung...
dh laa duduk barisan ketiga dari depn...sangat tak best..tapi nk wt mcm mana kat belakang semua dah penuh..


boleh tahan jugak cerita ni...mula2 bosan sikit..tp daa smpai pertengahan cerita ni memang mata ni tak tahan nak tengok...takut punya pasal smpai tengok bahagian tulisan je...tak berani nak tengok gambar....hehe..ape laa kan..tak chill langsung..


haaa part ni laa yang membuatkan aku terkejut sampai TERMELOMPAT sedikit dari kerusi sambil menjerit (uwaarrrgghhhhhhhhh)...hehehe..ni bukan main2 k...ni memang aku terjerit dengan spontannya sebab dihantui dengan perasaan yang sangat takut..mana tak nya..boleh pulak time ni hantu betol2 keluar depan screen tu...dah laa lupa nak tutup mata time ni...konon nak beranikan diri...uissshhh....bahaya2...huhu
kalau yang belom p tengok lagi cerita ni,p laa tengok...best jugak cerita ni.. ^_^



mood nak tido memang rasa takut sikit sebab terbayang-bayang lagi cerita ni..hehe..pape pun ALLAH sentiasa bersama..nytz lalink ;)





thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Tuesday, 13 November 2012

~kenduri oh kenduri~

salam sayang..
alhamdulillah selamat sampai di teratak abah setelah seharian keluar pergi kenduri and lain2 lagi..
mood nk p kenduri tengahari tadi agak baik..
so, terpikir nak pakai baju raya yg 2tahun lepas..huhu..muat lagi nampaknya..

amacam....ok jugak laa kan..huhu

i love brown ^^

abaikan background yg tak lawa langsung tu okey..huhu...balik rumah terus cari cik tett n cik tam yg bucuk..
busuk2 pun sayang juga.. ^_^ ...


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Monday, 12 November 2012

~tips mudah nak kuruskan badan~

salam sayang semua....
kalau kita tgk sekeliling kita ramai yg nk kuruskan bdn..
especially PEREMPUAN...kn kn kn..huhu
pulak 2 skrg daa brmcm mcm produk yg ade kt psrn skrg..
ade yg dlm bntuk losyen, pil, n lain2 lagi...
xdinafikn jugak bulan sndiri nk kurus....huhu
tpi bila ckp mcm ni depn kwn2...msti dyorg akn ckp cmni
(ko ni nk kurus mcm mna lagi...nk tggu smpai tinggal tulang ka??)
ayt peds 2..huhu....tp nth laa...bila tgk kt cermin rsa mcm gemok...hehehe
actually bulan pernh jgk trpkir nk bli produk2 utk kruskn bdn ni..
tpi bila pikir balik...tkt laa plk...mne laa tau kot ada side effect ka..huhu
aissshhhh mcm2..
biasa laa manusia ni xpernah puas dgn apa yg dimiliki...
tpi mcm mna pun kena jugk kuatkan iman n hati utk lwn nafsu..
now....buln nk kongsikn tips yg biasa bulan amalkan....huhuhu....
 
1. jadikan air masak sebagai minuman utama
alaaa...xsush pun...dlu buln memang xsuka sgt mnum air masak...sbb kalau mnum rsa kosong je...hahaha...nme pun air kosong kn...tp dsbbkn nk dptkn bdn yg siht buln paksa jugak diri utk mnum...n now alhamdulillah bulan daa biasa....bulan akn mnum stiap kli leps bngun tido, sbelum p mndi, sblm mkn pgi,tghari n mlm...kalau buln rsa nk mkn mknn ringan bulan akn gantikn dgn air kosong...n sblm msuk tido...huhu....dengan  pengambilan air kosong ni,toksin dalam badan dapat dikeluarkan dengan cepat.. n ini  adalah satu rahsia kurus dan turunkan berat badan dengan cepat dan berkesan tau..

2.makan bijirin untuk sarapan
actually pagi2 memang bulan akn mkn nestum...huhu...alaa bijirin 2 xkira laa koko krunch ka honeystar ka...sbb nya bijirin ni mengandungi serat, kalsium dan paling penting kurang lemak ^^

3.makan bila rasa lapar jep
ok kbnyknnya ramai yg mkn bila bosankan...kalau dulu pantang je xda pape nk buat comfirm cri mknn untuk mengunyah event perut ni xlpr..huhu..daa jdi tabiat...skrg buln daa dpt kwl daa dri nfsu nk mkn 2..huhu..bila perut daa brbunyi jep baru bulan akn mkn..huhu...nk jaga bdn punya pasal..lalala..tpi xda laa smpai skit2...no no no no..

haaa stkt ni itu jep yg buln buat...just jaga makan n bnykkn mnum air..klau ikotkn tips2 yg lain msti ada dlm list wktu utk beriadah....actually buln jarang nk p jog...mls..klau dlu rjin laa jgk..huhu...dsbbkn mls nk p jogging 2 laaa buln amlkn cara2 di atas... =) tapi kadang2 ada laa jugak buat snmn2 biasa jep kt dlm umh ni...hehe




mood nk kurussssss.....lalala



2 je laa kot yg dpt bulan kongsikn...adiosssss ^_^


 
 


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Sunday, 11 November 2012

~ aLaa reTro ~

Assalamualaikum.....
time cmni mood utk berBLOG dtg..
so, dpt laa kongsikn ckit pasal entry aLaa reTro ni..huhu
actually entry ni berkaitan dgn bju...
bbrp buln yg leps...cik bulan ade nmpk 1 dress ni..
perghhh memang cntik...
niat dihati memang nk beli sgt2...tp nk buat mcm mna,duit tadak...
hahaha...rasa mcm kecewa laa jgk kot...hehe
ps 2 time duk kemas bilik trjumpa kain pasang yg mk long bg 
6 tahun lepas...so, ttbe tapppp!! idea maiii daaa..huhu
ape lagi...keesokannya bngun awal2 pergi kt tukang jahit suh dia buat baju lagu 2 jgk....huhu..
ckp kt dia nak bju 2 siap sebelum raya haji...
aicehhhh smgt nk pakai bju 2..
mulaa2 pkai spupu2 duk tegur cntik pattern bju...huhu
kembang semangkukk jap...tp ok laa
kene laa pattern 2 ngn corak kain 2...bet0l2 retro..hahaha

acecece....ni diaa aLaa reTro =)

like a princess....ahaha...perasann >_<




love this dress ^_^
 

hehee...ni laa entry aLaa reTro...actually ade 2 helai lagi in progress...cant wait to wear that..huhu


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

~ i'm back ^_^ ~


Assalamualaikum w.b.t
alhamdulillah dpt update blog yg daa berhabuk ni...huhu
hmpir lupa email n password sndiri...hahaha...ape laa
agaknya dh bbuln kot xbkk...nk ckp bz xlaa bz sgt...tp boleh laa...
bnyk bnde yg nk share sbenrny...smpai xtau nk mulakn dri mna..


think it shahrina...think it!!..huhh


mood :: nk cri ilham dulu...lalala ^^


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Sunday, 29 July 2012

~AURATMU, AIB YANG WAJIB DITUTUP~







Assalamualaikum w.b.t....

Kewajipan menutup aurat bagi lelaki dan wanita telah disepakati kewajipannya oleh para ulama.
Namun, setakat  mana yang dinamakan 'aurat', terbuka kepada banyak tafsiran, maka ulama'  berselisih pendapat mengenainya. Perkara yang diperselisihkan ini selagi bersama hujah yang benar daripada tafsiran al-Quran dan al-sunnah sebagaimana manhaj golongan awal, kesemua mereka dalam daerah pahala dan perlu kita hormati.
Mari kita telusuri tentang dalil kewajipan menutup aurat bagi wanita.
Dalil 1: Wajib Bertudung (Khimar) atau Menutupkan Kain Meliputi Kawasan Dada
Firman Allah SWT :               
وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُوْلِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا عَلَى عَوْرَاتِ النِّسَاء وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِن زِينَتِهِنَّ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

Ertinya : “Katakanlah kepada wanita yang beriman: Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan kemaluannya, dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak daripadanya. Dan hendaklah mereka menutupkan kain ke dadanya, dan janganlah menampakkan perhiasannya kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara lelaki mereka, atau putera-putera saudara lelaki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau hamba-hamba yang mereka miliki, atau pelayan-pelayan lelaki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita. Dan janganlah mereka menghentakkan kakinya agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan. Dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung.” (Surah al-Nur : 31)
Dalil 2: Tutuplah Kecuali Muka dan Tapak Tangan
Hendaklah pakaiannya itu menutup seluruh tubuhnya sehingga tidak terlihat oleh orang lain kecuali wajah dan tapak tangan, sebagaimana pentafsiran Ibnu Abbas yang diiktiraf oleh Rasulullah SAW sebagai pakar tafsir, merujuk firman Allah SWT :
وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا

Ertinya : “Dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak daripadanya.” (Surah al-Nur : 31).
Al-Qurthubi dalam mentafsirkan ayat di atas mengatakan bahawa ‘yang biasa nampak daripadanya’ adalah wajah dan kedua-dua tapak tangan sebagaimana kebiasaan rutin mahupun ibadah seperti solat dan haji. Walau bagaimanapun apabila dikhuatirkan terjadi fitnah kerana wajah wanita yang terlalu cantik maka lebih baik untuknya mengenakan purdah.
Dalil 3: Wajib Memakai Baju Longgar (Jilbab) yang Menutupi Seluruh Tubuh
Firman Allah SWT bermaksud: “Wahai Nabi, katakanlah kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu dan isteri-isteri orang beriman, hendaklah mereka melabuhkan jilbabnya ke seluruh tubuh mereka. Yang demikian itu supaya mereka lebih mudah untuk dikenal supaya mereka tidak diganggu. Dan Allah adalah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.” (Surah al-Ahzab: 59).
Berkenaan isu yang mengatakan seorang wanita tidak boleh memakai pakaian sambung (iaitu ada atas dan ada bawah seperti baju kurung) dan mereka hanya diharuskan memakai pakaian terusan (seperti jubah), sebenarnya tiada dalil yang mengatakan sedemikian selagi mana kedua-dua pakaian tersebut memenuhi syarat-syarat yang sudah ditentukan syariat terhadap pakaian ‘takwa’ seorang muslimah. Terpulang kepada mereka menentukan fesyen selagi mana kod fesyen itu masih mengikuti syarat-syarat syariah.
Dalil 4: Kisah Asma’ Binti Abu Bakr Dilarang Memakai Pakaian Tipis
Diriwayatkan oleh Abu Daud daripada Aisyah r.ha. bahawa Asma’ binti Abu Bakr pernah mendatangi rumah Nabi SAW (baginda merupakan adik ipar Asma’) dengan mengenakan pakaian tipis yang menampakkan tubuhnya. Lalu Nabi SAW berpaling daripadanya dan berkata, “Wahai Asma’, sesungguhnya seorang wanita yang telah haid tidak dibolehkan menampakkan bahagian daripada (tubuh)nya kecuali ini dan ini.” Baginda SAW memberikan isyarat kepada wajah dan kedua telapak tangan. Hadis di atas banyak dikuatkan oleh pelbagai hadis sahih lainnya.
Rasulullah SAW telah mengenali Asma’ r.ha sebagai wanita baik tetapi baginda tetap memerintahkannya mengenakan pakaian menutup aurat di hadapan bukan mahram (lelaki yang tidak halal baginya) kerana ia perintah Allah yang tetap dan tidak berubah kecuali dalam keadaan darurat. Begitu juga tentang isteri Usamah bin Zaid.
Dalil 5: Larangan Memakai Pakaian Berbayang atau Nipis
Dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Ahmad bahawa Nabi SAW menghadiahkan Usamah bin Zaid sehelai pakaian (yang berasal) dari Mesir. Lalu Usamah memberikannya kepada isterinya dan Nabi SAW berkata kepadanya, “Perintahkan isterimu untuk mengenakan pakaian dalam pada bahagian bawahnya. Sesungguhnya aku mengkhuatirkan nampak bentuk-bentuk tulangnya.”
Pakaian yang dimaksudkan Nabi hendaklah tidak mengundang fitnah, seperti tidak tipis sehingga menampakkan bayangan tubuhnya atau tidak pula ketat sehingga membentuk lekuk, alur dan lurah pada bahagian tubuhnya.



p/s :: sama-samalah kita jaga nikmat pemberian dari ALLAH...
        kata nak masuk syurga,
        buat dapat pahala,
        tak buat dapat dosa,
        nanti masuk api neraka,
        kita juga yang merana... wallahu a'lam :)


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Wednesday, 27 June 2012

~blog bertukar wajah~lalala



assalamualaikum n selamat mlm...^^
ya allah..alhamdulillah....
finally kite dpt jugk wt header blog gune photoshop....huhuhu
slame ni memg xpernh pndai nk edit bnde alah 2 sume....
last2 try punye try,dpt jgk wt...

haaa yg ni 1st trial....langsung xjadi...huhuhu

bygkn start pkul 1pg duk bljr edit..
pkul 5.30pg bru dpt siapkn btol2..hahha
memg puas aty laa wlaupn xbrp cunnn...lalala~
leps dgr azn sbuh,trus solt.....then pkul 8pg lak bru dpt tido.....
haaa ni laa hasilnya....tadaaaaaaaaa ^^ 


boleh tahan jugak laa kn........lalaala~ ^^







p/s:: thanks kpd blogger yg sudi share tutorial nk wt header blog gune photoshop ni....huhu























thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Tuesday, 26 June 2012

~akhirat menanti~





saat ini...jiwaku terasa kosong...
kosongnya seperti suatu tempat yang tidak berpenghuni..
ku bersandar pada jendela,
melihat pohon-pohonyang melambai dek angin yang menyapa..

ALHAMDULILLAH....ku bersyukur pada-Nya kerana
diri ini masih dapat merasai suatu kurniaan-Nya...
pabila ku melihat sekelilingku...
tiba-tiba hatiku terasa sayu...
aku tertunduk malu....
airmata mula mengalir dipipiku....
lantasku tersedar

YA ALLAH....
betapa kerdilnya diri ini
jika mahu dibandingkan dengan segala penciptaan-Mu...
Engkaulah yang Maha Agung Ya Allah...
tiada Tuhan selain Engkau
dan tiada kuasa lain yang mampu tandingi kuasa penciptaan-Mu..

YA RABB...
hari demi hari
diri ini begitu hanyut dengan keasyikan dan kemewahan duniawi,
sehingga terkadang aku lupa yang semua ini hanya pinjaman semata-mata...

namun,
aku masih bersyukur Ya Allah....
aku bersyukur kerana Engkau anugerahkan mereka2 yang mentaati-Mu
untuk berada disisiku..
kini aku bangkit dari masa laluku,
akanku turuti semua perintah-Mu dan jauhi larangan-Mu..
dan akanku aturkan cara hidupku berlandaskan AL-QURAN & SUNNAH..

aku tahu....
dunia ini hanya suatu tempat persinggahan bagiku..
pelbagai ujian dan dugaan yang terpaksa kuharungi..
dengan nikmat kesihatan yang Engkau berikan ini,
aku akan terus beribadah dan berjuang menuju kejalan-Mu
sebagai bekalan untukku berada di syurga-Mu...





  p/s:: muhasabah diri untuk menjadi hamba yang beriman dan bertaqwa di sisi ALLAH.. :'(



thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Monday, 25 June 2012

~kedah oh kedah~part 2

assalamualaikum n slmt ptg...
hurmmm ary ni agak mmbosankn...xtau nk wt pe..
lyn korean drama pn bosn jgk....aiyooo..
ttbe mai lak smgt krajinn nk update sal school holiday smbungn kedah oh kedah...hahaha..
ok kt sne bnyk p knduri jep...leps mkn,mkn..ps 2 mkn plk..haha...
xtau r nk cite ape...tgk gmbr je laa kot..hehe

ok tym ni ciap2 nk kua p knduri...smpt lg snap2 jap..^^
yg ni with my beloved sister in law...^^
alahaaii...sempat lg snap cik bulan ni...huhu


haaa tgk 2...muke daa tembam daa duk mkn je kt sne..huhu..
nsib baik 2mggu jep...klau lame lg,memg jdi DORAEMON laa kite ni....^^



p/s :: haaa 2 je laa kot wt mse skrg ni....td mule2 rse smgt jep nk update...

ttbe lak smgt 2 lari dibawak angin..hehehe
alasan je kan...xpe laa..nntikn part yg lain plak yup..lalala~






thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Friday, 22 June 2012

~kedah oh kedah~part 1

assalamualaikum w.b.t
daa lame x hbiskn mse ngn blog ni...
kali ni nk share memory di kedah tym school holiday baru2 ni...
adoi.....xpernh2 ade kmp0ng..ttbe plak bleh ade kmp0ng...
aiyoo...2 pn kmp0ng kkq ipr je...hahaha...
xpe laa...skurng-kurngny ade jgk laa pnglmn balik kg..^^
ok2.....daa nk start nii...
k kite start ngn kitorng...kitorang means aq ngn akq laa kn gerak pi kedah kul 8 mlm ngn bas..
kitorg smpai sne kul 8 pg.....apelaaa punyer bas....
ingtkn naik CEPAT EKSPRESS
jadi cept laa smpai....hmmmhh rupeny jadi LAMBAT EKSPRESS....haha..
ptut laa abg xkasi amik tiket bas 2..
smpai2 jep kt kedah..memg xde wt aktviti pape...kitorg tido jep..ptg bru kua...
kua pn pi mne laa sgt....ingtkn nk pi mall ke pe ke kan.... 
rupeny alahai pi pe kena ROTI ARAB kaww kaww punyer....fuhhhh...memg lzt xterkate laaa mkn kt c2....
dgn kuah karinye yg ckup maveeeeleeeezzzz...hehehe ^^
sempt lg snap jap....cik2.. 


haa yang hujung 2 makteh..yg tgh2 2 akq..n
si tudung hitam ni memg xsyak lagi tuan punye blog ^^

t ptg cek smbung lagi..nk kuaq sat..ade hal...aicehhhh ckp kedah noo...hahaha
papai ^^


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Wednesday, 13 June 2012

~bl0g dah berdebu~

Assalamualaikum......
uhuk2..haaa-chooo~..bedebunyer....hehee
waaa daa lame xupdate blog....daa 3bulan daa xbkk..
skli tgk ade post dri bbrp contest yg pernah bulan sertai..
menang 2...huhuhu...tp sayang nyer xdpt r nk receive adia 2..
coz tarikh tuntut bulan marh laa...skrg daa buln jun daa....
huhuhu sedih...... ='( ...tp xpe laa
lepas ni nk kne lbih active ngn blog ni...aiyaaakk..

huhhhhhh....rindu giler kot ngn blog ni haaa....daa lame xluah an prsaan kt cni...
pdhl cuti daa bbulan2...sje je xnk update...bukn ape...
kdg2 xde idea lak nk update
good news.....

tp skrg haaa....daa mcm2 de lm kpale ni haa nk dikongsikan...
mcm2 cerita ade....sdih ='( 
marah...grrrr~
happy ^_^ ...n mcm2 lg...
skrg duk list lam kpale ni haa mne nk mulekn dlu....

bye.....nk pe kene maggi cup + orange juice jap...papai.. ^^


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Friday, 2 March 2012

~jalan2~parampampam...

salam bloggers smue....
uissyyhhh daa agk lame yep xupdate blog...
bukn pe...skrg bz ckit....
aicehhhhh cehh..huhu..xbz ne pn...cume mls jep..=P

k laa mlm ni juz nk share ckit jep sal p jln2 kt KOLE GANU with
someone special in my heart....huhhu..
bukn pe...daa lame sgt xjmpe...2 yg plan nk jmpe 2..

act. tym nk p 2,dye yg mai mik kt umh..huhu..sweet g2..
oppsss sblm 2,bukn kua senyp2 k...xbaik g2..huhu
k kt0rg p sane llu k0t highway yg bru bkk 2...kejp je lw llu k0t sne..
xsmapi 1 jm...lw ik0t jln lme memg lbey r k0t dari 1 jm..
smpai jep sne daa tghary daa....s0,kt0rg wt kptusn p mik mmbr dlu ajk kua p mam..
ps 2 aktvt strusny p solt kt MSJID KRISTAL...
pe lg...ciap2 sume kt0rg snap laa jgk pic ckit2..hehe..
nk tgk??boleh2....^_^

k yg ni kt tmn msjid kristal...
snap by tuttttt...huhu

next,ktorg p lepk2 smbil mkn rojk kt tepi PANTAI BATU BUROK..=)
syg nyer xsempt nk snap pic laa =(
tp xpe,yg pnting still ingt tym 2..huhu

last place kt0rg p kt tmn yg ala2 ICT gtu..huhuhu
kt KG CINA..sempt jgk snap2 ckit..=)

haaa..ni dia..huhu
snap by tutttt jgk...^_^

hurmmm msti de yg rse pelik an nape xde pic my sweetheart 2...huhu..
btw,xpnting pn utk tnjuk an kt 0rg...nk simpn jep dlu...
yg pnting si dye sntiase d aty...^_^
daa kwin t bru ina kenal an kt k0rang yup...**auccchh gatai**hehe

k laa..daa xde daa nk cite...huhu..smpai cni jep...
t lw de lg cite yg ina ase nk share,ina akn update..
juz wait n see....huhuhu
papai....^_^


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Monday, 13 February 2012

~Awesome First Giveaway by Lysa and Fieka~

slmt mlm....
w0www...mlm ni pecah rek0d...
c0z lm mse stgh jm bulan j0in 2GA...huhu
bulan rse,bulan ni daa GILER GA k0t..^_^
xpe laa...sje utk suke2 an...hihi


haaa...lw k0rg nk j0in...click jep kt banner ni k...

tag::_



0k..d0ne..
have fun n g0od luck yup ^_^


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

~Contest Awesome Photo By Cik Kira~

assalamualaikum...
slmt mlm wt k0rg smue..
hurmmm nmpknyer mate l0m ngnt0k lg laa..
s0,mse ngah bl0gwalking td ade nmpk 1c0ntest...
^_^(muke daa snyum daa)huhuhu...
pe lg,mstilaa nk j0in...mne tw k0t2 bulan brtuah ker...hehe
lw k0rg pn nk j0in,j0m laa...


lw k0rg nk j0in juz click banner kt ats ni je k..

act bulan xtw CIK KIRA nk suh letk brp keping pic lm c0ntest ni...
s0,pe lg mule laa bulan nk letk bnyk2..huhu
xpe CIK KIRA an..kire 0k laa...^_^

k yg ni 1st picha..huhu

2nd picha...^_^

alaaa...xbezz laa sume pic edit an..t msti CIK KIRA xsuke..
s0,bulan letk pic yg biasa k...xde edit2 daa =)

amacam??0k x??huhu..
kire b0leh laa an..

amik kaw..beng3....huhuhu


haiiiisssyyyhhh dh2...mlebey2 lak bulan ni..
smpai 4kping??huhhhh...
mcm laa ley meng letk bnyk2 mcm ni..
huhu...xpe laa...daa alang2 CIK KIRA mintk,
bulan bg laa lbey ckit...hehehe...


tag::_

mizz erma
nafaz lyn
ct nyssa

0k...i'm d0ne...
n0w,k0rg pn ley laa ik0t jejk langkh bulan n len2...
g0od luck ^_^




thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Sunday, 12 February 2012

~Exclusive Giveaway by Niena Sofea~

Assalamualaikum....
hurmmm ary ni bulan rse cm nk j0in GA lg laa....huhu..
memg suke beben0r men j0in2 segmen n GA neyh..
td de trbce 1 GA nii kt bl0g NIENA..
w0ww...mcm menarik...mudh je tw lw nk j0in...
btw,lw k0rg nk j0in pn b0ley,juz click banner kt bwh ni k..^_^


leps ciap ni...perlu tag tw ::_



0k d0ne....=)
mudh kn....j0m j0in..
kite kasi gempak lg ini GA by NIENA..huhu
g0od luck ^_^


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

~1st Giveaway From Cik Tempe Punye Blog~

Assalamualaikum wt bl0ggers smue =)
td de trbace 1entry sal GA kt bl0g CIK TEMPE...
tgk adiah2 yg disdiekn (w0o0wwww) memg menarik..
ni yg wt bulan nk j0in ni..huhuhu....
seri0us excited tym ngah bace td...
lw k0rg pn nk j0in,mai laaa..mudh n simple je..
syarat2 yg CIK TEMPE nk pn senang je...=)

 

lw k0rg nk j0in,juz click banner kt ats ni je k...^_^

k,n0w bulan rse trtarik sgt ngn 1st prize yg CIK TEMPE papar an...

haaa ini diaaaaa..*_*
tgk mate bulan pn daa shining ni...huhu


kalau laa bulan dpt 1st prize nih,memg brtuah laaa...huhu
dpt laa hilang an whiteheads n k0t0ran kt muka bulan ni..
t ley laa dpt kulit yg licin cm CIK TEMPE..huhu

k 2nd prize yg wt bulan nk j0in GA ni ialh TUDUNG BAWAL...=)..
huh,ingt seng ke 0wg nk bg kite tdung bwl....s0,lw bulan dpt gift ni
aseny memg sllu pkai r k0t..baru berbal0i...huhuhu

act. bulan xqesah pn dpt gift yg ke brp...tp yg pnting,
memg bulan ase nk dpt an gift yg CIK TEMPE sdie an..
waaa...bezz nyer...huhuu...h0pe dpt laaa...amiinn ^_^

haaa...menarik an...
lw k0rg pn nk an gift2 yg CIK TEMPE sdiekn,
mai laa j0in....click je banner kt ats 2 k.....
have fun n g0od luck ^_^..

tag::_
erine
fatiha
miera



sekian....smile.....@_@(muke dgn pnuh hrpn nk meng)huhu










thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

Saturday, 11 February 2012

~Mini Giveaway 2012 by Shagcomot.com~

assalamualaikum k0rg smue...
slmt ptg yup =)..
j0m same2 laa kite pakat j0in GA ni..huhu


tag :

lw nk j0in,juz click banner kt ats 2 je k..
g0od luck ^_^


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

~First Contest By Ninie : Blog Gua Paling Comel~




salam...k0rg..j0m j0in lg...
juz click banner kt ats ni jep...huhuhu


name yg nk di tag::- =)



d0ne...
g0od luck utk k0rg yg nk j0in k ^_^


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

~Suka Suki Giveaway By Inas~


Assalamualaikum skli lg utk mlm ni..huhuhu
nth npe akhir2 ni suke jep j0in c0ntest neyh...
nk sgt menang..haha...p xlaa sgt...juz nk mny0kong ssme kite jep..
pe2 pn mlm ni nk j0in GA neyh..k0rg pn mai laa jin jgk k...
lw nk j0in,klik jep banner kt ats ni...mudh je ^_^

0k yg ni penaja utm utk c0ntest neyh ..

Selamat datang

Sponsor :

* Humblekindlovely - Follow Blog
* Farha - Follow Blog , Like Fanpage
* JCS - Follow Blog , Like Fanpage
* Raudhah - Follow Blog , Like Fanpage
* Syazwani Boutique - Follow Blog , Like Fanpage
* Mutiara House - Follow Blog , Add Mutiara House
* Tudung Murah - Follow Blog , Like Fanpage
* Missladyanashops - Follow Blog , Like Fanpage 
Lovebag Lovebag - Follow Blog , Like Fanpage


0rg yg nk d tag ::-



k0rg pn,lw nk j0in j0m laaa ^_^











thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

~Segmen Review Blog Kami~

assalamualaikum n slmt mlm wt k0rg smue....
fuhhh.....td de trbce kt bl0g Herba Tihara ..
kt bl0g ni de nk suh prkenl an segmen yg dy0rg wt..
s0,aq nk tl0ng laa pr0m0te ckit...huhuhu


d0ne...hurmmm ni laa..
lw k0rg free...ley laa j0in jgk lm segmen ni...g0od luck guys ^_^


thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^

~Happy Faces Contest by Capt.Keon Alhan and Oh Daus


assalamualaikum smue...
ad0i...ary ni b0ring sgt2....xtw nk wt pe..
then,mse ngah Bw,ttbe jep trnmpk de 1 c0ntest neh..
pe lg...msti laa nk j0in..huhuhu...xnk leps an pluang yg ade...
k0rg pn lw nk j0in ley laa klik nii ---> Happy Faces Contest by Capt.Keon Alhan and Oh Daus ..

ni diaa........^_^


lw nk j0in click laa...huhu

act,trpkir2 jgk ni pic pe nk letk...
last2 wt kptusn mik yg ni je laa...huhuhuhu

taaaaraaaaaaa.....^_^



iyyahhhhh...f0cusnyer pd si tdung biru 2...huhu
dye ni kpale agk gile2 ckit...tp bezz...haha
time neh dye ngah tgk s0me0ne yg ngah jln2 ngn awek kt luar mcD,
then kasut si awek 2 nth cmner ley trcabut time pijk njis lmbu..
hahahaha...mse ni memg pech per0t r gelak an 0wg kt lua 2..
mse ngah mik pic ni pn duk thn gelak jep...hahaha


k 2 jep utk sertai c0ntest ni..mudh an.....^_^

ni name2 yg aq nk d tag an ::-


i'm d0ne......^_^

p/s :: muke penuh brhrp... @_@..huhuhu







thaNks cOz suDi baCe pOst buLan...sMile ^_^